Gå till innehåll
Staffanstorps Cykelklubb
Staffanstorps Cykelklubb

Publicerad: 2022-11-02

Senast uppdaterad: 2022-11-04

Författare: Fredrik Larsson

Börja tävla


Instruktion till dig som vill börja tävla för Staffanstorps Cykelklubb

1. Bli medlem i föreningen

Naturligtvis måste du vara medlem i Staffanstorps Cykelklubb för att få tävla för föreningen. Se information här. Öppnas i nytt fönster.

2. Tävlingskläder
Klubben vill att de cyklister som representerar klubben i den mån det är möjigt gör det i klubbkläder. Cyklisten köper själv sina kläder, klubben tillhandahåller inga kläder. Normalt görs beställningar av nya kläder två gånger per år, en gång på våren och en gång på hösten. Tänk också på att andra befintliga eller tidigare medlemmar kan ha begagnade kläder för försäljning

För mästerskap gäller specifika klädregler, mer info om dessa och andra regler avseende kläder hittar du under Allmänt här: http://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingsregler/ Länk till annan webbplats.

3. Tävlingslicens

För att få lov att tävla måste alla cyklister i klasser från 10 år ha en tävlingslicens. Instruktioner för hur du går tillväga för att lösa denna licens finns här:http://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/ Länk till annan webbplats.Klubbtävlingar som X-cup Mountainbike har inget licenskrav.

4. Chip

På många tävlingar krävs att cyklisten har ett chip (transponder) monterat på vänster framgaffel. Detta behövs till exempel inte för att delta i en Skåneallianstävling MEN vid SWE Cup evenemang, SM-tävlingar eller tävlingar i Danmark är det ett krav. Vill man tävla är det alltså starkt rekommenderat att skaffa en transponder direkt. Transpondern är personlig och beställs från Svenska Cykelförbundet.Instruktionen för hur detta går till finns här:http://scf.se/forbundet/tavlingsverksamhet/tavlingslicens-chip-och-forsakringar/ Länk till annan webbplats.

X-cup mountainbike har ett annat system för tidtagning, chip till detta system kan köpas i samband med anmälan till cupen.

4. Utväxling

För ungdomar och juniorer finns regler för begränsad utväxling vid tävling på landsväg.Max utväxling för ungdomsklasser summeras nedanUngdomsklass (Meter/Pedalvarv)

Klass

Meter/pedalvarv

<Max antal kuggar fram>-<Minsta antalet kuggar bak)

Flickor/Pojkar 10-12 år

6,69 m

47-15 / 50-16

Flickor/Pojkar 13-14 år

6,69 m

47-15 / 50-16

Flickor/Pojkar 15-16 år

7.17 m

47-14 / 50-15

D & H Junior

7.93 m

52-14

 

Spärrad bakväxel, dvs justering så att den minsta klingan på bakväxeln inte kan användas för att därmed uppnå utväxlingsbegränsning, är tillåten i samtliga ovanstående klasser.Mountainbike har inga begränsningar med avseende på utväxling

Fullständig utväxlingstabell finns nedan:

Utväxlingstabell

Utväxlingstabell

En bild

Besöksadress

Staffanstorp CK
Levins Cykel & Sport
Södra Lundavägen 18
24532 Staffanstorp

Postadress

Staffanstorp CK
Levins Cykel & Sport
Södra Lundavägen 18
24532 Staffanstorp

Kontakta oss

070-668 5175
info@staffanstorpck.se